Fjala pyrokinesis ( qreqisht) = zjarr, kinesis = lëvizje.
U popullarizua nga romancieri horror Stephen King në romanin e këtij të vitit 1980 për të përshkruar aftësinë për të krijuar dhe kontrolluar zjarrin me mendje.
Ndonjëherë pretendimet e pirokinezës publikohen në kontekstin e fantazmave të zjarrit si zjarri Italian I vitit 1982 I një dadoje të re Carole Compton.

Një film horror fantastiko-shkencor amerikan I vitit 2022, është një rifillim I adaptimit të filmit të vitit 1984. Se çfarë pritet të ndodh më shumë zbuloni me 12 Maj në ora 20:00 në Kino “Hyrije Hana.TË NGJASHME