PËRMBAJTJA

Viti është 37 para Krishtit. Një i ri Liburn Volsus merret nga një njësi romake për të ndihmuar në atë që në fillim duket një detyrë e thjeshtë për mbledhjen e taksave, por takimet me fiset lokale ilire shpejt çojnë në kthesa të papritura të ngjarjeve, pasi ato tregojnë më shumë elasticitet ndaj nënshtrimit sesa duket në sy. . Ne e shohim botën e tyre arkaike, emocionale të ligjeve dhe traditave të çuditshme dhe brutale përmes syve të këtij të riu, të konsideruar nga romakët si një barbar primitiv, dhe gradualisht kuptojmë se bota e tyre nuk është aspak e ndryshme nga e jona.

Koha e shfaqjes

Zgjedh Orarin

  • Salla 1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *